(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2015)
Студията разработва тезата, че динамичното възвръщане на обществената сцена в България след 1989 г. на различни граждански организации и структури прави актуално изработването на концептуална рамка за тяхното изследване. Като първи етап в текста е направена ретроспекция на концепциите за гражданското общество от древността до наши дни. Изследвани са техните граници и вижданията за връзките държава – бизнес – граждани – гражданско общество.