(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2014)
В студията се разглеждат въпросите на информационното осигуряване при приложение на различни оценъчни методи в процеса на администриране приходите на общините. Характеризират се известни в теорията и практиката методи за оценка и се извършва сравнителен анализ между тях като основа за определяне на източниците на данни. На тази основа съответно се предлагат показатели и системи от теглови коефициенти, необходими за оценка на администрирането на приходите на общините. Наред с това се поставят и въпросите за определяне на извадка от общини, върху които да се приложат оценъчните методи. Експерименталните резултати показват, че анкетното проучване е възможен източник на данни и е подходящ при извършването на сравнителни анализи и откриването на връзки и зависимости.