(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2025)
Интерактивните методи в обучението са съществено важни за образователната система у нас и сериозно предизвикателство в учебния процес. Те са тясно свързани с приложението на технологиите, посредством които се предоставя образователна услуга, адекватна на своето време. В статията са представени резултати от проведено емпирично изследване за приложението на интерактивните методи в образователния процес, техните възможности и основни предизвикателства.