(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2024)
В статията са разгледани иновациите като начин образованието да се развива и адаптира към настъпващите промени и да предлага максимално полезни и ефективни услуги. Представени са някои иновативни методи и инструменти за обучение и оценка на знанията, които се прилагат в обучението по икономика в първи и втори гимназиален етап на профилираните средни училища и професионалните гимназии. Методологията на изследването включва преглед и анализ на теоретични хартиени и електронни източници, свързани със същността и видовете иновации и възможностите за използването им в обучението по икономика в средното образование и авторско проучване на подходи, методи и инструменти, които учители по икономика в профилирани училища и професионални гимназии използват в процеса на обучение.