(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2024)
Настоящият текст представя работата на ООН, както и на Съвета за сигурност към нея в ситуация на война на територията на Украйна, проблема с начина на функциониране на Съвета за сигурност при налагане на вето от страна на постоянна държава членка, както и необходимостта от реформа с цел ефективно функциониране на организацията.