(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2024)
Предмет на настоящото изследване са различията между обучението по специализиран и по общ английски език според студенти и преподаватели. Обект на изследването е тяхното мнение по няколко въпроса, свързани с двата вида обучение. Целта е установяването на някои разлики между тях. Както при усвояването на общата лексика, така и при усвояването на бизнес лексиката студентите използват най-вече стратегията запаметяване на примерни изречения, съдържащи непознатите думи в контекст. Преподавателите също биха препоръчали най-вече тази стратегия. Вземането предвид на направените в заключението изводи би послужило за повишаване качеството на обучението по английски език за специализирани цели.