(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2023)
Основна цел на всички ръководни органи е да вземат правилни управленски решения, които да бъдат законосъобразни и показват ефективно и добро управление на предприятията. При сделки между свързани лица е нужно да се изведе тяхната справедлива стойност.Цел на изследването в настоящата студия е да се установи влиянието на различните методи за извеждане на справедлива стойност.Изследователската теза е, че подобряването на разбирането за приложение на различните методи за оценка биха довели до по-коректно и по надеждно определяне на справедливата стойност при наличие на свързани лица, което от своя страна би довело до по-обосновани и по-адекватни управленски решения.