(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2023)
Спортно-състезателната дейност в условията на висшите училища се явява ключов механизъм за привличане и запазване интереса на студентите към спортуване. Въпреки многобройните форми на състезания много малко е известно до каква степен и как се използва потенциалът им за генериране на различни по вид и насоченост възможности. Базирайки се на концепцията за стратегическа активация на събития, статията разглежда студентските състезания като платформа за създаване и развитие на човешки и социален капитал. Публикацията е с теоретично-концептуална насоченост и представя принципно нови насоки както за политиката и стратегиите на висшите училища и спортните организации, така и за бъдещи научни изследвания в тази област.