(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2023)
Пандемията Ковид-19 оказа отрицателно въздействие в много сектори по целия свят. Икономиките на страните от всички континенти са понесли последствията от промените, настъпили след началото на пандемията, а секторът търговия, като един от най-важните на национално и международно ниво, се е променил много. В тази статия авторът оценява промените в сектор търговия, в частност на търговските фирми, в България след началото на пандемията и предлага решения за управлението на различните видове риск за осигуряване на нормалното функциониране на стопанските субекти при възникването на непредвидими рискове като Ковид-19.