(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2022)
Обект на настоящата научна разработка са антикризисните мерки в България свързани с незаконната миграция. Вниманието е фокусирано върху миграционната криза през 2015 – 2016 г. Основната цел е да се анализира необходимостта от подобряване и подготовка на държавата за големи миграционни потоци. С особена важност е да се разгледат основните и ключови понятия – миграция и антикризисни мерки. Както и процесен анализ. Основна задача на настоящата статия е да се покаже, че при голяма миграционна вълна държавата ще има необходимост от предприемане на нови антикризисни мерки.