(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2022)
Последното десетилетие бе белязано от няколко миграционни вълни, свързани с военни конфликти и войни. Последствията, причинени от тези миграционни вълни, често са наричани „криза“. Целта на статията е да представи числеността на мигрантите на определена територия, нагласите към интеграция и тяхната зависимост. Представя се влиянието на фалшивите новини и медийното отразяване, както и тяхното влияние върху общественото възприятие. Сравнителният анализ на данните на Евростат за миграционните потоци и проучванията на общественото мнение на Евробарометър ще бъдат приложени като индикатор за успешни социални кампании. Могат да бъдат дадени примери за добри европейски практики за осигуряване на устойчивост на фалшиви новини и дезинформация за мигранти и бежанци.