(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2022)
В настоящето изследване се акцентира върху анализа на религиозната дейност в нейния социално-икономически аспект от гледна точка на принципите и параметрите на православната финансова система. Същевременно типологията на взаимоотношенията църква и държава е изключително разнообразна, но конкретно за православното вероизповедание се отъждествява с т. нар. „симфоническа концепция“.