(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2022)
Културните различия при интернационализация биват дефинирани по методиката на „GLOBE“ и разглеждани в контекста на Азия в постановки на интернационализация на азиатски малки и средни предприятия от Япония, Китай и Малайзия. Целта е да се определи дали и какъв ефект оказват културните различия при интернационализацията на тези предприятия. Въз основата на теоретичния обзор може да бъде изведено, че културните различия се явяват като преграда за интернационализацията на азиатските предприятия. Погледнато общо, последното подчертава, че културните различия при интернационализацията на азиатски предприятия не трябва да бъдат пренебрегвани, и че е силно препоръчително предприятията да планират стратегии за тяхното преодоляване.