(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2022)
Устойчивото потребление на зеленчуци предполага потребителите да имат информация относно произхода и начина на тяхното производство и произтичащите от това екологични, социални и икономически ефекти. Това от своя страна налага да има проследимост, прозрачност, отчетност и доверие във веригата за доставки. В статията се анализират възможните мерки за насърчаване на устойчиво потребление на зеленчуци и механизми за изграждане на доверие, стимулите за използването им от страна на различните участници във веригата за доставки и тяхната приложимост в България.