(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2022)
Академичните курсове по английски език за специални цели (АСЦ) са насочени към изграждането и усъвършенстването на функционална комуникативна компетентност у студентите, която да допринесе за пълноценното им изграждане като специалисти в конкретната професионална област и да спомогне за успешната им кариерна реализация. За да се постигне тази цел е необходимо да се осигури оптимална ефективност на курсовете по АСЦ, а това предполага проучване потребностите на студентите и отчитане особеностите на новите поколения обучаеми – начини за възприемане, общуване и учене, както и използване на съвременните информационни и комуникационни технологии и преподавателски подходи. Следва да се вземат под внимание и резултатите от проведените изследвания на потребностите на студенти и служители в световен план.