(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2021)
Здравословният начин на живот винаги ще е актуален. Дори във времена на криза, когато става въпрос за собственото здраве и добро физическо състояние, хората не престават да се грижат за себе си. В днешно време те са добре образовани и очакват възвращаемост на инвестицията. Те искат информация, която ще подобри качеството им на живот, и истински резултати. Целта на настоящия доклад е, чрез анкетно проучване, да се установи профила на потребителя на продукта на здравния туризъм. Поставените задачи са: 1) да се определят специфичните терапевтични процедури, към които съответните контингенти туристи биха проявили интерес; 2) да се конкретизират начините за съдействие от страна на туроператорите за развитие на здравен туризъм в област Бургас. В резултат са представени изводи и препоръки за достигане до необходимото конкурентно ниво на област Бургас, като рекреационен център за лечение и профилактика.