(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2021)
Въпреки, че в много европейски страни темата за двойна кариера при студенти спортисти набира все по-голяма популярност, у нас този въпрос все още не се радва на значим институционален и академичен интерес. Предвид актуалността на темата, настоящото проучване цели да разкрие възприятията и ориентациите за осъществяване на ДК при 58 студенти спортисти от УНСС. Моделът на изследването обхваща седем основни теми, идентифицирани от литературни източници по проблема. Темите са операционализирани в специализиран въпросник. Резултатите от изследването могат да послужат за основа на последващи координирани политики и практически стъпки от страна на университета за подпомагане на двойната кариера на студенти спортисти.