(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2020)
Предмет на анализ в статия е проблемът с дефинирането на дигиталната икономика. Целта е да се изследва дали определението „дигитален“ е достатъчно за обособяването на дигиталната икономика. Поставя се задачата на основата на критическия и сравнителния подход да се осмисли разликата между икономика и икономически стадий. Чрез прилагането на различни критерии (технологичен, икономически, социален и т. н.) дигиталната икономика се определя като стадий в еволюцията на капиталистическия тип икономическа система.