(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2020)
Ключов инструмент за вземането на адекватни решения за подобряване на образователната услуга са индикаторите за оценка на качеството. Цел на настоящото изследване е да се направи оценка и селекция на подходящи индикатори за измерване на качеството на обучение в областта на логистиката и управлението на веригата на доставките (Л/УВД) посредством проучването на мнението на три групи респонденти – университетски преподаватели, научни работници и представители на бизнеса. Резултатите от изследването показват, че важни индикатори за оценка на качеството на обучение в областта на Л/УВД са осигуряването на практически ориентирано и обвързано с потребностите на пазара на труда обучение, наличието на стабилни партньорски връзки с бизнеса и науката и професионалната реализация на студентите в резултат на стажантски програми и проекти.