(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2021)
В доклада са разгледани фактори оказващи влияние върху търсенето и предлагането на транспортни услуги в градска среда. Акцентът е поставен върху развитието на обществения транспорт в гр. София, неговата модернизацията и устойчивото развитие. Изведени са данни за пътникопотока и пробега на различните оператори до 2019 г. Направен е анализ на структурата на подвижния състав, който обслужва градския транспорт в София, по различни показатели.