(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2021)
Обект на изследването са търговските предприятия. Предмет на анализа са човешките ресурси в търговията. Изследвани са показателите – брой заети лица по степени на образование, производителност на труда, разходи за работна заплата, разходи за персонала, структура на разходите за труд на работодателите за наетите лица, разходи за научноизследователска и развойна дейност, разходи за квалификация на персонала, движението на работната сила в търговията. Целта на изследването е да се разкрият тенденциите в развитието на човешките ресурси в търговията и да се очертаят силните и слабите им страни. Времевият период на изследването е от 2008 г. до 2018 г.