(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2021)
Предмет на публикацията са несъбраните приходи от ДДС, като сред мерките, предприети в част от Европейския съюз, е въвеждането на задължително електронно фактуриране и докладване, извън обществените поръчки, което може да се разглежда като самостоятелна дигитална екосистема. Представени са и резултатите от актуално анкетно проучване за нагласите в България по отношение процесите на дигитална трансформация и въвеждане на задължение за електронно фактуриране и възможните ефекти за бюджета и бизнеса.