(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2019)
В статията се разглеждат информационните, технологични и организационни предизвикателства при управление и финансиране на практическо обучение на студентите. Основната цел е на основата на натрупания опит и добрите практики да се разкрият информационните предизвикателства за подобряване ефективността на процесите. Задачите са свързани с анализ характеристиките на процесите по провеждане и финансиране на практическото обучение, разглеждане на технологичните особености на информационното осигуряване и предложения за концептуално решаване на основните информационни предизвикателства. Постигнатите резултати са в посока представяне на технологични и концептуални решения, както и формулиране на насоки за бъдещо развитие.