(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2017)
Целта на настоящето изследване е да проучи влиянието на планинската среда върху студентите от УНСС по време на проекта „Учи в планината“. Участие взеха 44 студенти. Двадесет и четири от тях посещаваха организирани походи на Витоша по време на сесията. Други двадесет се включиха като част от контролната група. Обект на изследване бяха някои психични компоненти и академичният успех.Резултатите показват статистически значимо намаляване на академичния бърнаут и негативните емоции след края на сесията за участниците в планинските походи. От друга страна, при студентите от контролната група се наблюдава достоверно понижение на самооценката и оптимизма.