(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2018)
Основна цел на предлаганата работа е да проследи развитието на една базисна дилема, на основата на която могат да бъдат разграничени методологиите на различните икономически теории. Дилемата методологически индивидуализъм – методологически холизъм е водеща, тъй като е свързана с най-важните характеристики на изходния пункт на изследването. Проследява се развитието на всяка от тези методологии и начина, по който те стават предпоставки на мейнстрим или на хетеродоксални икономически теории.