(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2019)
Статията представя социалноотговорните практики и политики на две ключови минни предприятия – „Асарел-Медет” АД и „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД, фокусирайки се върху вътрешните заинтересовани страни и техните нагласи в областта на управлението, околната среда, местните общности и трудовите правоотношения. Резултатите от направеното емпирично проучване показват, че техните служители имат активно отношение и разбират провежданите фирмени политики в областта на посочените компоненти на корпоративната социална отговорност, като разкриват също така и проблеми, които ръководствата на съответните компании трябва да разрешат в бъдеще.