(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2018)
Професионалното управление на сградите и съоръженията е основно за постигане на сигурната среда за работа и живот в градовете. Като инструмент за постигане на тази сигурност, фасилити мениджърите използват действащата нормативна уредба. Настоящото изследване анализира съществуващите законови рамки свързани с риска от възникване на природни бедствия и аварии. Определени са основни понятия, нива на управление на риска и са разгледани подробно някои правилници и наредби.