(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2018)
Управлението и администрирането на социалната политика са от съществено значение за качественото обслужване на гражданите. На централно ниво органи на социалната политика са Министерството на труда и социалната политика, Националният осигурителен институт и Националната агенция за приходите. Органите на местно ниво , които осъществят социалната политика са Районно управление на социалното осигуряване (РУСО) и Териториалните поделения (ТП) на НАП.