(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2014)
Студията е посветена на аутсорсинга – новия управленски подход, прилаган все по-често в практиката на организациите. Авторът анализира предпоставките за разпространението на аутсорсинга. Международното разделение на труда и клъстерната организация са основата за възникването и неговото развитие.Аутсорсингът обхваща всички бизнес процеси и производството. Изборът на този подход от мениджмънта на организациите зависи от много причини, подробно анализирани в студията.