(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2016)
В студията се представят някои основни теоретични достижения и ключови концепции на „новата икономическа социология”, която претендира да изследва не периферни стопански явления, а фундаментални икономически процеси. Концептуализирана е теоретичната програма на новата икономическа социология в сравнение с неокласическите икономически възгледи. Проследяват се и приносите на български изследователи за разработване на важни проблеми на икономическата социология. В студията се предлагат хипотези за обяснение на симптомите на забавяне в развитието на икономическата социология и възможни перспективи за нови теоретични пробиви. Те се дискутират в контекста на съвременните обществени предизвикателства и конфликти, които търсят своята икономико-социологическа интерпретация.