(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2016)
Изследването използва за методология клъстерния анализ на видовете капитализъм, направен по проект по НИД на УНСС: “Клъстерите капитализъм (типология и динамика на капиталистическите икономики)”, защитен и издаден като монография. Проследяват се историческият “поход” на българската икономика в пространството на либералния и държавния капитализъм за периода от 1925 до 2005 година. Изследват се икономически, демографски, инфраструктурни и социални характеристиките на българската икономика. Прави се сравнителен анализ на социално-икономическото развитие на България и Гърция.