(untitled) (Научни трудове на УНСС, 2015)
На фона на обособените два вида дейности (веществени и идейнопреобразователни) се изследват същността и характера на неикономическия процес.Обобщават се неговите белези и институционална организация. Последователно се разграничават стопанство от икономика и икономика от неикономически процес в контекста, от една страна, на единството между производство и потребление и от друга, на влиянието на различите исторически обстоятелства върху тях.Изведени са дейностните и структурните граници на неикономическия процес и неговата социална и икономическа форма. Критично са осмислени и някой практически решения по изследвания предмет.