Интегрирана система за непрекъснати подобрения в бизнес организацията (Научни трудове на УНСС, 2009)
В студията се разглеждат някои актуални въпроси на интегрираната система за непрекъснати подобрения на бизнес организацията, свързани с ефективното управление на промените, конкурентоспособността и бенчмаркинга. Във връзка с това се представят резултатите от проведеното пилотно проучване в областта на ефективното управление на промените. Проучването е със стратегическа ориентация и чрез него се стимулира дългосрочното устойчиво развитие на самообучаващата се организация. На тази основа се извеждат оценки за готовността на бизнес организацията за непрекъснати подобрения по линия на връзките бенчмаркинг – резултати – промени – конкурентни предимства чрез използване на гъвкава система от конкурентни стандарти за оценка на ефективността.