Съвременни аспекти в управлението на човешките ресурси (Научни трудове на УНСС, 2009)
В студията се анализира съвременното схващане за същността, обхвата, мястото, ролята и значимостта на управлението на човешките ресурси, като се отчитат различни нюанси, оформяни под влиянието на съвременните икономически условия. Това се постига чрез идентифициране на фактори, определящи значението на управлението на човешките ресурси, включително и на неговото стратегическо управление. А също и чрез аргументирано извеждане на полезна дефиниция  на управлението на човешките ресурси в българските условия, като събитията през последните двадесет години в тази сфера се групират в три отделни периода.