Методологически аспекти на научното изследване (Научни трудове на УНСС, 2025)
Настоящото изследване разглежда въпроса относно научния характер на научните изследвания. Разгледани са два специфични методологически проблема: фасификация/ верифицируемости и отчасти проблема за индукцията, като основно е застъпен възгледа на Карл Попър.