Перспективи за развитието на международния туризъм (Научни трудове на УНСС, 2025)
Целта на настоящата статия е да бъде идентифицирана посоката на развитие на международния туризъм, с идеята за създаване на практико-приложни ползи за туристическия бизнес и открояване на възможности за развитие. Задачите са свързани с установяване значението и поглед върху състоянието на международния туризъм, както и с извеждане на тенденции, които да дадат насока за развитие дейността на туристическите предприятия и дестинации. Използваните методи за постигане на изследователската цел са дедуктивният и индуктивният, с цел решаване на поставените задачи, решаването, на които ще доведе до постигането на научни и практико-приложни резултати и приноси. Резултатите от изследването целят установяване посоката на развитие на международния туризъм, с цел приложимост сред туристическия бизнес.