Предизвикателства и възможности пред пазарното позициониране на Кинтекс ЕАД в международната търговия с отбранителни продукти (Научни трудове на УНСС, 2024)
Изследването има за цел да подчертае съвременните предизвикателства пред развитието на притежаваната от българското правителство компания „Кинтекс“ ЕАД, търгуваща с отбранителна продукция България. Като такива са очертани слабите финансови резултати през последните години, съчетани с управленски проблеми и чести политически рокади на национално ниво, особено на фона на войната в Украйна и увеличените производство и продажби от страна на отбранителната индустрия в страната. В същото време са представени и възможности, от които „Кинтекс“ може да се възползва, а по този начин и българската държава, което ще укрепи имиджа на компанията като доверен партньор в търговията с продукция със специално предназначение.