Особености на изпълнителните деяния на подкупа по чл. 301, ал. 1 и чл. 304, ал. 1 от Наказателния кодекс (Научни трудове на УНСС, 2024)
Предмет на статията са изпълнителните деяния на пасивния и на активния подкуп по българския Наказателен кодекс. Авторът изследва въпроса дали формите на изпълнителното деяние на тези престъпления се намират в съотношение на субсидиарност, което е с определящо значение както за необходимостта от диференциация на наказателната отговорност за осъществяването им, така и за правната им квалификация, когато подкупът се осъществява с повече от едно деяние.