Възможности и тенденции за развитие на дигиталното образование (Научни трудове на УНСС, 2024)
Настоящата статия е посветена на развитието на дигиталното образование като специално внимание се обръща на проблемите на дигитализацията на образователния процес под влиянието на социално-икономически заплахи в световен мащаб в контекста на демографски и социални условия. В статията се посочват основните причини за проблемите, свързани с дигитализацията и начините за тяхното решаване. Обосновава се изключителната ролята на дигиталните технологии в образованието и подчертава основните тенденции и перспективи за тяхното развитие.