Оспорване на отказ да се допусне възобновяване на производство по издаване на административен акт (Научни трудове на УНСС, 2024)
В настоящото изследване е разгледан въпросът за оспорването на отказа да се допусне възобновяване на производство по издаване на административен акт, който съгласно чл. 103 ал. 3 от Административно-процесуалния кодекс може да се оспорва по реда на глава десета, раздел IV от този кодекс. По-конкретно се прави анализ на отказа да се допусне възобновяване на административно производство като предмет на оспорване и реда за неговото оспорване. Потърсен е отговор на въпроса може ли да се оспори мълчаливия отказ да се допусне възобновяване на производство по издаване на административен акт. Разгледан е и въпроса за субектите, които могат да оспорват тези откази. Направен е анализ на правната доктрина и съдебната практика по поставените в изследването въпроси.