Предимства и недостатъци на онлайн обучението по счетоводство във висшите училища в условията на Covid-19 (Научни трудове на УНСС, 2023)
Целта на настоящата публикация е да се изследват и очертаят предимствата и недостатъците на онлайн обучението по счетоводство в условията на извънредна епидемична обстановка. Дефинираната цел предполага изпълнение на следните задачи: изследване на процеса на обучение по счетоводство във висшите училища; извършване на сравнителен анализ на присъствената форма на обучение и онлайн обучението. В процеса на изследването са използвани научни методи, като: сравнителен анализ, синтез, исторически подход, индукция. В резултат на извършеното изследване са представени насоки за преодоляване на констатираните недостатъци при онлайн обучението.