Някои въпроси относно европеизацията на националното наказателно право (Научни трудове на УНСС, 2023)
Предмет на статията е европеизацията на наказателно правните системи на държавите членки на Европейския съюз. Авторът застъпва становището, че наказателното право на ЕС повлиява не само особената част, а също институтите на общата част на наказателните законодателства. Това поставя въпроса за преодоляване на различията между националните наказателно правни системи с цел постигане на общата политика на Европейския съюз за противодействието на особено тежката престъпност с трансгранично измерение.