Образование за устойчива отбрана и сигурност (Научни трудове на УНСС, 2022)
Цел на статията е да анализира предизвикателствата пред образованието по „Икономика на отбраната и сигурността“, изпълнявано от катедра „Национална и регионална сигурност“ на Университета за национално и световно стопанство в София при прехода към устойчива отбрана и сигурност. Основни задачи на изследването са да: очертае необходимостта за преход към образование за устойчива отбрана и сигурност; представи визия за устойчива отбрана и сигурност и приемане на интегриран холистичен подход за сигурност; предложи виждане каква образователна промяна и практически мерки са необходими за изграждане на устойчива отбрана и сигурност.