Поведенческият анализ в критичната инфраструктура (влиянието на Covid-19) (Научни трудове на УНСС, 2022)
Целта на статията е да представи поведенческия анализ като инструмент за подобряване на сигурността, като се акцентира върху ролята му при обекти от критичната инфраструктура. Въз основа на документален и сравнителен анализ се разглеждат различни технологии и програми, основани на поведенческия анализ, като по този начин се илюстрират освен механизмите на функциониране и ползите от тяхното внедряване, така и тенденциите на развитие в тази област. Посочени са различни предизвикателства за поведенческия анализ, причинени от влиянието на Covid-19 кризата. Представени и предложени са възможни решения за тяхното преодоляване, като се имат предвид финансовите и ресурсни фактори.