Предизвикателства за киберсигурността при използването на лични устройства в УНСС (Научни трудове на УНСС, 2022)
Докладът изследва предизвикателствата за киберсигурността при засилващата се тенденция „донесете вашето устройство“ и необходимостта от политика за нея. Тази политика е свързана с намаляване на риска при използването на лични устройства, като смартфони, таблети и лаптопи при осъществяване на достъп, получаване или използване на данни в мрежата на УНСС. Това е сложна област, поради наличието на множество потребители с различни устройства. Основните проблеми са увеличаването на кибер атаките, защитата на данните, контрола на достъп и управление на мобилните устройства. Целта на текста е да даде насоки за внедряване на политика и процедура за използването на лични устройства в УНСС, което ще спомогне да се запази поверителността, целостта и наличността на формационните активи на университета.