Използване на управленски информационни системи в сектор строителство (Научни трудове на УНСС, 2022)
Обектът на това изследване са строителните фирми в България, а предметът – значението на използването на специализиран софтуер в дейността им в обстановка на пандемия. Изследването е провокирано от необходимостта да се работи в ситуация на криза, а акцентът му е поставен върху установяване на степента на използване на управленските информационни системи. Коментират се причините за ниското ниво на дигитализация, както и задачите, които стоят пред строителните фирми с цел извличане на максимални ползи от използването на ERP системи, оптимизиране на ежедневните бизнес процеси, намаляване на разходите, увеличение на приходите и повишаване на качеството на крайния продукт или услуга.