Междуинституционална координация при управление на извънредни ситуации: анализ на кризисни ситуации, предизвикани от свлачища (Научни трудове на УНСС, 2022)
Актуалността на публикацията е насочена към подобряване на междуинституционалната координация при управлението на извънредни ситуации. Това изисква задълбочен и структуриран анализ на предизвикателствата, пред които е изправено управлението при извънредни ситуации, в контекста на координацията между институциите в този сектор в Република България.Обект на настоящото изследване е междуинституционалната координация. Предмет на изследването е подобряването на междуинституционалната координация в управлението на извънредни ситуации.Основната цел на изследването е да предложи мерки за подобряване на междуинституционалната координация при управлението на извънредни ситуации.Тезата, която защитава настоящото изследване е, че липсата на ефективна и структурирана междуинституционална координация в управлението на извънредни ситуации води до негативните последици от извънредната ситуация и усложнява процеса на нейното управление.