Концепция за цифрова трансформация на счетоводни услуги в условия на дигиталност (Научни трудове на УНСС, 2022)
Бързото развитие  на информационните и комуникационни технологии се определя като водещ фактор за изграждането на конкурентоспособна индустриална среда. В световен мащаб приложението на тези технологии, е изведено като стратегически приоритет за повечето страни. Целта на концепцията за цифрова трансформация на счетоводни услуги е да се създадат предпоставки за по-нататъшно автоматизиране на тази дейност и условия за конкурентно развитие на индустриалните фирми. Необходимостта от концепцията се налага от бързия растеж на новите информационни технологии, водещи до цифровизиране на производствени и бизнес процеси, както и създаване на качествено нови предпоставки за генериране на нова стойност. Това означава и подготовка за изграждането на нови, институционални и организационни отношения в обществото. Те са от ключово значение за управлението на този сложен информационен, технологичен, икономически и социален процес в т.ч. на счетоводните услуги в контекста на трансформация и цифровизиране на индустриалните дейности. За постигане на целите е приложим интегриран подход за анализ на проблема.