Политически измерения на пандемията от covid-19: рисковете на подменената нормалност (Научни трудове на УНСС, 2022)
Статията представя критичен поглед към обявената от СЗО пандемия от COVID-19, която вече повече от година сковава света и разчиства пътя на т. нар. „нова нормалност“. Основна цел е да се очертаят политическите измерения на пандемията и да се идентифицират политическите и социални рискове от подмяната на нормалността. Тезата е, че „новата нормалност“ се въвежда посредством координирана и методично провеждана, на различни равнища, политика на ограничения и рестрикции, аргументирани със здравни основания. Този политика генерира рискове от различен порядък, чийто дългосрочни ефекти застрашават устоите на демократично устроените общества и накърняват основни граждански и политически права и свободи.