Екоиновации и инициативи на Столична община за зелени работни места и растеж (Научни трудове на УНСС, 2021)
Един от важните инструменти за постигане на устойчиво развитие и зелен растеж са екоиновациите и зелените инициативи. Те са в основата на създаване на нови зелени сектори, производства, дейности и  зелени работни места. Поради това все повече държавният сектор и общините се стремят към осигуряване както на благоприятни условия за развитие на екоиновациите и тяхното внедряване в практиката, така и генерирането на такива иновации от самите тях. Целта на изследването е да представи основните екоиновации и инициативи на Столична община през периода 2008 – 2019 за постигане на зелен растеж и зелени работни места. За постигането на тази изследователска цел е: 1) направено проучване и анализ на важни вторични документи в изследваната област и 2) е анализирана информация за екоиновации и зелен растеж в Столична община, предоставена от експертите на Столична община. Основните резултати от изследването са посочени и дискутирани. Статията завършва с няколко обобщения и заключения.